Egy kellemesen meleg, tavaszi napon találkoztam a Focus On You Photography csapatával. Nem ám egy hózáporos bolond áprilisi délután volt; akkor még az időjárás is kegyeskedett hozzánk. A nap sugarai csodás fotós fényeket, a feltámadó szél pedig romantikus, hajfutta pillanatokat hoztak magukkal.

Mindig megtisztelő számomra, ha felkérnek egy fotózásra, viszont egyúttal izgulni is szoktam: hogyan fogom érezni magam? Milyen lesz a fotós? Milyenek lesznek a képek? Bár több ilyen eseményen volt már alkalmam részt venni, sokszor a mai napig zavarban vagyok a kamera előtt. Hiába vannak tarsolyomban már a jól begyakorolt pózok, mégis idő számomra, amíg fel tudok oldódni. Ezért nagyon fontos, hogy a fotós ne csak szakmailag, hanem emberileg is szívvel-lélekkel hódoljon a művészetének. Nyilván nem kell percenként beleüvöltenie a levegőbe, hogy „Imád a kamera!”, de egy pici buzdítás mindig jól jön.

Lupás Sarolta még kezdőnek vallja magát, szerintem viszont már rég maga mögött hagyhatja ezt a jelzőt. Nem csak a meglátásai jók, hanem a kreativitása is szárnyal, mindemellett pedig lelkesítő, ösztönző, ami a magamfajta kis mimózának nagyon sokat tud segíteni abban, hogy kibontakozhasson a kamera előtt. Nem kritizál, hanem javasol, no és persze ötleteket ad, hogy a képeken minél előnyösebben fessek. Egy-egy jól megörökített pillanatnak pedig olyan felhőtlenül tud örülni, hogy ezt a gyermeki lelkesedést a modellre is „ráragasztja”, amitől a képek csak még vidámabbak lesznek.

A végeredmény pedig szerintem önmagáért beszél. A fotókon az ezerarcú önmagamat látom. Ott van köztük a bohókás kislány, aki felkacag, amikor a szél a haját az arcába fújja. Ott van a dolgozó felnőtt, aki a napszemüvegében a távolba réved és azon gondolkodik, hogy vajon elérte már az álmait vagy még egy picit küzdenie kell értük? És ott van a magabiztos nő is, aki belépett abba a korba, amikor már nem zavarják a felkúszott kilók, egy-egy ősz hajszál vagy a nevetőránc kirajzolódása. Néhány képen pedig fel-felsejlik az a bizonytalan ember is, aki még mindig nem tudja, hogy jól csinálja-e amit csinál, de azt legalább teljes erőbedobással teszi.

Amennyiben szeretnétek ti is, hogy valaki kihozza belőletek a legérdekesebb, legizgalmasabb éneteket, ha szeretnétek pezsegni, sziporkázni és tündökölni a kamera előtt, akkor meleg szívvel ajánlom nektek Sacit és Karolát, akik legalább annyira cuki csajok, mint amilyen tehetséges művészek.

https://www.instagram.com/foy_photography/